Orez cu dovleac placintar si usturoi

Orez cu dovleac placintar si usturoi

Nu am mai gatit orezā€¦ nici nu imi mai aduc aminte de cand. Iar cu dovleac si usturoi, nu am gatit in viata mea. Dar va spun sincer ca nici gurmandul sef nu a mai mancat in viata lui ceva asa de interesant si bun. Bine, ii place foarte mult dovleacul si usturoiul, dar va spun ca merita incercat ca la noi a avut succes mare.

Iata cum se prepara ceva dubios si bun.
Veti avea nevoie de:
50 gr. orez basmati (aprox. 2-3 linguri)
o mana cubulete de dovleac placintar
1 catel de usturoi
1 lingura ulei de masline
oregano

Orezul se spala bine in cateva ape si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa cu putina zeama de lamaie. In felul acesta este eliminat arsenicul, stiti doar povesteašŸ˜€ Daca nu aveti atata timp la dispozitie, macar cateva ore este bine sa il lasati la hidratat.

Dupa ce ati spalat, inmuiat, scos arsenic si toate cele, curatati usturoiul , tocati-l si puneti-l vreo 2 minute la inabusit cu putina apa si ulei de masline.

Adaugati si orezul, apoi acoperiti cu apa. Lasati sa fiarba pana cand bobul este moale, in jur de 25 de minute. Mai completati cu apa calda pe masura ce aceasta scade.

Puneti si dovleacul si lasati la fiert inca 10-15 minute cel mult. Nu uitati sa tot completati cu apa calda.

La sfarsit presarati oregano si gustati. Ei, cum vi se pare? Noi am fost incantati de rezultat. Sper ca si voua v-a placut.

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *