Orez cremos cu ardei copt

Orez cremos cu ardei copt

Nu am mai pregatit de multa vreme orez, asa ca astazi e o zi dedicata lui. Voiam totusi sa fac ceva mai aparte, nu doar un simplu pilaf. M-am gandit sa fie o combinatie intre clasicul orez cu legume si risotto italian. 
Am folosit orez basmati alb, acesta fiind recomandat pentru copii. Este cel mai curat dintre toate tipurile de orez, contine fibre si este usor de digerat.


Ingrediente:
4 linguri orez basmati
1 ardei copt mai micut
1 ceapa mica
1 pruna deshidratata
1 cub mic de unt
1 lingura ulei de masline
busuioc dupa gust


Orezul l-am pus la inmuiat peste noapte in apa cu putina zeama de lamaie. Asa se elimina arsenicul. Orezul are arsenic deoarece se folosesc foarte multe pesticide la cultivarea lui. 
Ceapa am tocat-o marunt si am sotat-o cu putin ulei de masline si apa. Am adaugat orezul si ardeiul copt. Am lasat sa fiarba, adaugand cate putina apa calda de fiecare data cand lichidul scadea. Daca aveti supa de legume sau de pui este fantastic. Eu nu am avut, asa ca am folosit apa. 
Pruna deshidratata am taiat-o marunt si am adaugat-o si pe ea la fiert. 
La final am pus cubuletul de unt, am presarat busuioc si am amestecat pana cand untul s-a topit.


Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *