Orez basmati cu spanac

Orez basmati cu spanac

Astazi e zi de spanac. Toata lumea stie cat de sanatos este, contine de la calciu si vitamina A, C, pana la fier si acid folic.

Totusi si in cazul lui, nu trebuie consumat in exces din cauza continutului de acid oxalic. Acesta poate provoca pietre la rinichi in cazul persoanelor predispuse la asa ceva. Dar stiti deja ca moderatia este cheia, deci un consum de spanac de 2-3 ori pe luna, in cantitati mici, este numai bun pentru sanatate.

Ingrediente:
50 gr. orez basmati
1 ceapa mica
o mana buna baby spanac
1/4 ardei kapia
1 lingura ulei de masline
1 lingurita parmezan (optional)
oregano pentru aroma

Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se lasa la hidratat peste noapte in apa cu cateva picaturi de lamaie pentru a elimina arsenicul.

Spanacul se spala foarte bine, apoi se opareste 2-3 minute, se scurge si se toaca.

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Se pun la inabusit in putin ulei de masline amestecat cu apa pentru cateva minute.

Se adauga si orezul, se acopera cu apa si se lasa la fiert cam 20 de minute.

Puneti si spanacul peste orez, apoi mai lasati cam 5 minute pe foc.

Presarati oregano, iar inainte de servire garnisiti cu o lingurita de parmezan ras.

Pe cuvant ca nu va fi gurmand care sa nu aprecieze aceasta bunatate si sanatate din farfurie.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *