Negresa rasturnata cu caise

Negresa rasturnata cu caise

Aceasta negresa rasturnata cu caise va fi cu siguranta pe placul celor mici. Este dulce datorita fructelor, dar are si o tenta usor de ciocolata deoarece am folosit carob. Mi-a placut tare mult si mie, cu siguranta o voi mai face.

Ingrediente:
3 oua
100 ml lapte
5 linguri cu varf cu faina
1 lingura cu carob
4-5 caise coapte
1 banana
1 lingurita praf de copt bio
1 praf de vanilie
1 praf de scortisoara
fulgi de migdale pentru decor( optional)
unt sau ulei de cocos pentru uns tava

Ouale se bat cateva minute cu mixerul pana isi tripleaza volumul, dupa care se adauga laptele, faina amestecata cu praful de copt, carobul, banana facuta piure si vanilia.

Se seteaza cuptorul la 180 de grade.

Caisele se spala, li se scot samburii si se taie felii subtiri.

Se unge cu unt sau cu ulei de cocos un vas termorezistent. Se distribuie feliile de caise pe fundul vasului cat mai uniform, se presara scortisoara si se toarna prajitura peste.

Se baga la cuptor pentru 30-35 de minute.

Avand atatea fructe, textura va fi usor umeda. Dupa ce se raceste putin, se scoate din forma pe un platou si se presara fulgi de migdale.

Sa aveti o zi frumoasa si pofta buna, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *