Muschiulet de porc la tava cu piure de cartofi dulci

Muschiulet de porc la tava cu piure de cartofi dulci

Azi gatim pentru toata familia o friptura foarte aromata si buna din muschiulet de porc si cu piure de cartofi dulci. Nu e cine stie ce filozofie cu friptura asta, se face foarte rapid, cu siguranta toata lumea stie sa pregateasca asa ceva.
Lucrul inedit este asocierea dintre carnea de porc si cartofii dulci. In mod normal, as fi fost tentata sa fac un piure din cartofi normali. Dar de cand cu diversificarea lui Matei, mereu am cartofi dulci in casa si ii prefer in locul celor normali pentru ca se digera mult mai usor si sunt mai aromati. Merg de minune cu carnea de porc, sa stiti. Merita sa incercati reteta.

Ingrediente:
1 muschiulet de porc
2 cartofi dulci
2-3 catei de usturoi
ulei de masline
ierburi de Provence
putin unt pentru piure
Incingeti cuptorul la 190 de grade.

Pregatiti muschiuletul de porc. Indepartati pielitele si grasimea, stropiti-l cu putin ulei de masline, ierburi de Provence si puneti-l intr-o tava.
Curatati usturoiul, taiati-l feliute si presarati peste muschiulet sau chiar puteti sa il impanati cu bucati de usturoi.
Adaugati putina apa in tava si bagati la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, avand grija sa stropiti din cand in cand cu sosul format in tava. Depinde cat de mare este muschiuletul, dar intr-o ora cel mult ar trebui sa fie gata.

Preparati si piureul. Cartofii ii curatati de coaja, ii taiati cubulete si ii puneti la fiert. Dupa ce sunt fierti, ii pasati, puneti si untul si eventual mai puteti condimenta cu ierburi de Provence.

Pe un platou asezati piureul, deasupra muschiuletul de porc taiat felii si stropiti cu sosul din tava. Micii gurmanzi vor fi in extraz, pe cuvant.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *