Musaca de cartofi cu carne de vita si porc

Musaca de cartofi cu carne de vita si porc

Ingrediente:
1.5 kg cartofi
600 grame carne tocata de vita si porc
1,5 litri suc de rosii
1 ceapa
1 morcov
1/2 ardei kapia
1 tija de apio sau 1 felie de telina
1 foaie de dafin
1 ou
1 lingura cu varf cu smantana
100 ml lapte
1 cubulet de unt
busuioc, cimbru, marar pentru aroma

Ceapa, morcovul, ardeiul kapia si tija de apio se vor toca marunt si se vor inabusi in ulei de masline amestecat cu putina apa.

Adaugati carnea si amestecati bine, incercand sa o desfaceti cat de mult se poate.

Se pune si 1 litru de suc de rosii si foaia de dafin. Restul de 500 ml de suc nu se vor pune acum, ci pe parcurs, daca va fi cazul.
Acesta este practic un ragĂș, cel putin asa il fac eu. Nu folosesc apa deloc pentru a fierbe carnea, doar suc de rosii.
Lasam la foc domol cam 1-1.5 ore, daca scade prea mult, mai adaugati cate putin suc de rosii.

Cand carnea este bine fiarta, se condimenteaza cu busuioc si cimbru.
Amestecul trebuie sa aiba si putin sos, nu doar carne, asadar aveti grija sa nu scada prea tare la fiert.

Cat timp se prepara sosul de carne, cartofii se vor pune la fiert taiati cubulete.
Veti pregati un piure de cartofi in care veti adauga laptele si untul. Piureul trebuie sa fie destul de moale, urmeaza sa bagam la cuptor.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti un vas termorezistent cu putin unt.

Puneti in vas o jumatate din cantitatea de piure, sosul de carne peste, apoi iarasi piure de cartofi si nivelati.
Din ou batut , smantana si putin marar veti face un sos pe care il veti pune deasupra.
Bagati la cuptor in jur de 20-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *