Mousse de ficat

Mousse de ficat

Asa-i ca v-am starnit curiozitatea cu acest titlu? Va intrebati probabil cum e posibil ca un gurmand asa de mic sa manance mousse. Si de ficat pe de-asupra. Sigur, este un mousse adaptat varstei, toate ingredientele fierte, bagat la cuptor si toate cele.

Ideea este ca ma saturasem si eu de vesnicul ficatel la cuptor, cu sos, fara sos, cu usturoi, fara usturoi… ma saturasem sa fac si mamaliga, viata lui langa. Asa ca am zis: Gata, nu mai stam la bucatarie, ne mutam in cuisine si pregatim mousse de ficat”. S-apoi daca am zis, atunci ne si apucam de treaba.

Ingrediente:
1 ficatel de pui
1/2 ceapa
1 morcov mic
1 patrunjel mic
1/4 ardei kapia
1 ou (sau doar galbenusul)
1 lingura iaurt
1 lingurita ulei de masline
cimbru
foaie de dafin
2 boabe de piper

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Ficatelul se spala foarte bine cu apa rece si se pune la fiert cu apa cat sa il acopere impreuna cu foaia de dafin si cele 2 boabe de piper. Dupa 20-25 de minute de fiert, se scoate din apa si se taie cubulete.

Legumele se spala si se curata de coaja.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt, iar morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare.

Se pun la inabusit toate legumele impreuna cu uleiul de masline si un paharel cu apa. Se lasa vreo 10 minute, apoi se trag de pe foc.

Intr-un bol puneti legumele si ficatul cubulete, eventual si 2-3 linguri din apa in care a fiert ficatul si pasati foarte bine cu blenderul.

Adaugati oul batut, apoi iaurtul si condimentati cu cimbru. Am descoperit ca ficatul merge foarte bine cu cimbru, si de atunci il tot folosesc in aceasta combinatie. Dar daca nu aveti cimbru sau nu l-ati introdus sau nu ii place, puteti pune si alt condiment.

La final va trebui sa aveti o compozitie foarte lichida, dar nu va faceti griji. Se va inchega la cuptor. Oricum acest mousse va fi mancat cu lingurita, sa ne intelegem de pe acum, da? 😀

Transferati totul intr-un vas termorezistent. Pe acesta il puneti intr-o tava, adaugati apa rece pana la jumatate si dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Zic eu ca este destul de important modul acesta de a-l coace pentru ca asa se va face uniform si in acelasi timp.

Noua ne-a placut foarte mult, cu siguranta il voi mai face. Nici nu apucam sa iau cu lingurita pe cat de repede se deschidea o gurita mica si flamanda.😀

Sper sa va placa si voua, bebeilor gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *