Merluciu cu masline la cuptor

Merluciu cu masline la cuptor

Ingrediente:
1 bucata merluciu
1 rosie mare bine coapta, fara coaja( se poate folosi si sos de rosii sau bulion)
3-4 bastonase ardei gras rosu
1 catel de usturoi
1/2 ceapa rosie( se poate si alba)
4-5 masline desarate in prealabil in apa calda
1 frunza de dafin
ulei de masline
cimbru si busuioc dupa gust

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim un bas termorezistent cu capac.

Spalam pestele si il taiem bucati potrivite.
Rosia, ardeiul, ceapa si usturoiul se toaca marunt pana se formeaza un sos gros, apoi adaugam cimbru si busuioc dupa gust.

Punem pestele in vas, turnam peste el sosul,  stropim cu ulei de masline, apoi adaugam frunza de dafin si maslinele taiate felii.

Acoperim cu apa si bagam la cuptor cu capacul pus in jur de 45 de minute.

Se poate servi cu garnitura de orez sau chiar si simplu, fara nimic altceva.

Este o grozavie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *