Meniu 8 luni

Meniu 8 luni

Si iata-ne la 8 luni. Suntem frumosi, vanjosi, mancaciosi si gata de introdus a treia masa, CINA

Tot acum mai puteti introduce legume precum : sfecla, broccoli, spanac, telina, varza de bruxelles, conopida, linte, naut. Sfecla si spanac in cantitati mici la inceput si de cel mult 2 ori pe luna din cauza oxalatilor si a nitratilor pe care le contin.

Fructe: capsuni, rodie, zmeura, papaya, curmale, stafide

Carne : vita, peste alb, ficat de pui sau de curcan

Altele : bors, scortisoara, vanilie, drojdie inactiva, porumb

 

Ei, acum durere de cap. Ce sa ii dau copilului de 3 ori pe zi astfel incat sa ii acopar necesarul de vitamine, minerale, proteine, bla-bla, sa fie diversificat, echilibrat, dar mai ales SA MANANCE. Totusi nu intrati in panica, se poate si mai rau. Dupa 1 an va trebui sa introduceti gustarile. Acolo sa va vad 😊

 

Ziua 1 MD : pruna+kaki+ para la abur cu fulgi de cocos

P : cartof dulce la cuptor+ 1 lingurita branza de vaci+ ardei copt

C : iaurt

 

Ziua 2 MD : pruna+para+kaki+branza de vaci

P : morcov+patrunjel+dovlecel+ardei copt+praz+broccoli

C : avocado+ banana+ seminte de in si floarea soarelui rasnite

 

Ziua 3 MD : dovleac placintar cu para si seminte rasnite

P: salau cu legume la abur (dovlecel, ardei rosu, usturoi, ierburi de Provence)

C: gris cu lapte

 

Ziua 4 MD: cus cus fiert in lapte cu piure de caise si piersici

P : spanac cu ou si mamaliga

C : supa crema de legume

 

Ziua 5 MD: iaurt cu sos de zmeura si fulgi de hrisca

P : cartof dulce, praz, ardei copt, pulpa de curcan

C : dovleac placintar+ cartof alb+ulei de masline

 

Ziua 6 MD : para la abur cu stafide hidratate si nuca de cocos

P : Omleta la cuptor cu ceapa verde si dovlecel

C : cartofi albi copti cu putin ulei de masline si marar

 

Ziua 7 MD: piure de pruna, para si mar cu seminte de dovleac rasnite

P : Tocanita de cartofi dulci cu mei

C : iaurt

 

Ziua 8 MD: mar copt cu seminte de in rasnite si stafide hidratate

P: Ficat cu legume in papiota

C: mamaliga fiarta in lapte

 

Ziua 9 MD: iaurt cu fulgi de ovaz si kaki

P: Supa crema de linte rosie

C: piure de avocado cu cartof dulce

 

Ziua 10 MD: Iaurt cu fulgi de hrisca si piersica

P: Supa crema de sfecla coapta cu drojdie inactiva

C: mamaliga cu iaurt

 

Ziua 11 MD: orez fiert in lapte vegetal cu fulgi de cocos si piure de fructe (piersica, para, mar la abur)

P: Piept de curcan cu piure de legume

C: Budinca de dovleac

 

Ziua 12 MD: Bombonele din gris cu cocos si zmeura

P: Curry bebelusesc

C: supa crema de legume

 

Ziua 13 MD: fulgi de ovaz fierti in lapte de cocos cu stafide si prune deshidratate

P: piure de legume cu ficatel de pui

C: ciocolata bebelusului ( avocado, banana, carob)

 

Ziua 14 MD: Piure de para cu dovleac placintar

P: spanac cu ou si mamaliga

C: Orez cu dovleac placintar si usturoi

 

Ziua 15 MD: mar copt cu branza de vaci

P: Mancarica de dovlecel cu carne de vita

C: Orzo cu legume si spanac

 

Ziua 15 MD: banana, capsuni, iaurt

P: ficat de pui cu cartof dulce si usturoi

C: iaurt cu fulgi de grau spelta

 

Ziua 16 MD: cus cus fiert in lapte cu piure de zmeura

P: Piept de curcan cu sos de iaurt

C: Paste cu sos de broccoli si usturoi

 

Ziua 17 MD: Budinca de tapioca si afine

P: Omleta la cuptor cu masline si ceapa verde

C: Supa crema de dovleac

 

Ziua 18 MD: piure din mar, pruna si para la cuptor + fulgi de cocos

P: Mamaliga cremoasa cu branza si spanac

C: gris cu lapte indulcit cu piure de banana

 

Ziua 19 MD: ciocolata bebelusului cu fulgi de cocos( avocado, banana, carob)

P: salau cu legume la cuptor

C: supa crema de cartofi

 

Ziua 20 MD: Terci de ovaz

P: Bulgur cu legume si pulpa de pui

C: supa crema de legume

 

Ziua 21 MD: mar si nectarina la abur

P: sfecla rosie, morcov, patrunjel, dovlecel, cartof dulce cu carne de pui

C: fulgi de ovaz fierti in lapte vegetal cu piure de para

 

Ziua 22 MD: mar copt, piersica, fulgi de cocos

P: Piept de curcan cu spanac si cartof dulce

C: iaurt

 

Ziua 23 MD: piure de capsuni cu banana

P : Ciorba de perisoare din carne de vita cu leustean

C : paste fierte in lapte vegetal cu stafide si prune deshidratate

 

Ziua 24 MD : mar copt cu branza de vaci si scortisoara

P: Mancarica de dovlecel cu carne de vita

C: Piure de sfecla rosie cu banana

 

Ziua 25 MD: banana

P: mancarica de radacinoase cu pulpa de pui la cuptor (morcov, patrunjel, pastarnac, 1 cub de telina, 1 catel de usturoi, bucati de pui; stropiti cu putin ulei de masline, oregano dupa gust, acoperiti cu apa si puneti la cuptor la 180 de grade intr-un vas yena cu capac, in jur de 1,5-2 ore)

C: Piure de avocado cu para caramelizata

 

Ziua 26 MD: Piure de para cu prune si fulgi de grau spelta

P: Linte rosie cu dovlecel

C: mamaliga cu iaurt

 

Ziua 27 MD: Piure de fructe cu fulgi de cocos

P: Ghiveci de legume cu carne de pui

C: Piure de avocado cu banana si branza de vaci

 

Ziua 28 MD: Piure de mar copt cu mix de seminte

P: Piept de curcan cu piure de legume

C: Tocanita de ardei copti si piure din fulgi de mei

 

Ziua 29 MD: Piure de mar cu kaki

P: Mancare de pastai galbene cu copanele de pui

C: Piure de para cu banana si cus cus

 

Ziua 30 MD: Piure de para si gutuie cu ovaz

P: Piept de curcan cu sos de iaurt

C: Piure de avocado si ardei copt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar