Mei cu legume

Mei cu legume

Iata inca o reteta minunata cu mei. De data aceasta am folosit legume si a iesit un pranz de nota 10.

Ca si sfat, foarte important atunci cand gatiti mei, sa il hidratati inainte. De preferat este sa fie hidratat peste noapte. Daca nu, atunci macar cateva ore. In felul acesta fierbe si mai repede, dar parca are si un gust mai bun asemanator cu cel al nucilor.

Chiar va invit sa incercati aceasta reteta sa vedeti ce buna este. Ca sa nu mai spun ca este sanatoasa, asta e de la sine inteles, mai ales ca le gatim celor mici in primul rand.

Ingrediente:
4 linguri cu seminte de mei decorticat
1 ceapa verde
1/2 zucchini
1 morcov mic
1 patrunjel radacina
ulei de masline
frunze de patrunjel pentru aroma

Meiul se spala bine in cateva ape, apoi se lasa la hidratat peste noapte.

Legumele se spala, se curata de coaja, dupa care se toaca marunt sau se dau pe razatoare, cum va este mai comod si cum accepta copilasul.

Intr-o craticioara vom pune putin ulei de masline amestecat cu apa si sotam 3-4 minute legumele.

Adaugam meiul, completam cu apa cat sa le acopere bine si lasam la fiert la foc mic in jur de 30 de minute. Vom mai adauga apa pe parcurs daca este cazul.

La final adaugam si frunzele de patrunjel tocate.

Se poate servi imediat pentru ca este o bunatate plina de vitamine.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *