Mei cu dovlecel si rosii

Mei cu dovlecel si rosii

Din categoria e vara, soare, sezonul dovleceilor e in toi, am pregatit o mancarica de mei cu dovlecei si rosii. Este foarte buna, sanatoasa, colorata si usor de pregatit. Merge foarte bine atat la pranz, cat si la cina.

Ingrediente:
4 linguri cu mei
1 ceapa verde
1 catel mic de usturoi
1 rosie mare coapta sau 2 mai mici
1 dovlecel mic
ulei de masline
patrunjel frunze si busuioc pentru aroma

Meiul se spala in cateva ape, apoi se lasa la hidratat peste noapte. Se poate lasa si mai putin, in jur de 6 ore, dar cu cat este lasat mai mult in apa, cu atat se fierbe mai repede.

Legumele se spala, apoi ceapa si usturoiul se taie rondele subtiri si se pun la sotat in ulei de masline amestecat cu apa. Le lasam in jur de 4-5 minute, adaugam meiul, acoperim cu apa si lasam sa fiarba in jur de 20 de minute.

Dovlecelul si rosiile se curata de coaja, se toaca marunt, apoi se adauga in oala peste mei.

Pentru a indeparta coaja rosiilor, acestea se cresteaza in partea de sus cu un cutit ascutit si se pun cateva minute in apa clocotita. In felul acesta va fi foarte usor de indepartat coaja.

Mancarea va fierbe la foc mic in jur de alte 20 de minute, timp in care atat legumele, cat si meiul vor fi bine facute.

La final condimentati cu busuioc si frunze de patrunjel sau orice alt condiment va este pe plac.

Sa aveti pofta, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *