Mazare cu copanele de pui

Mazare cu copanele de pui

Un pranz rapid si delicios, mazarea cu copanele de pui ne-a umplut burtica de gurmand astazi. Si unde mai pui ca se face foarte repede, deci nu trebuie sa stati prea mult in bucatarie.

Ingrediente:
6 copanele de pui
500 grame mazare congelata
1 ceapa
1 gogosar
1 morcov mic
2 rosii decojite sau bulion de casa
ulei de masline
marar dupa gust

Legumele se spala, se curata de coaja, gogosarului i se scoate cotorul, apoi se taie cubulete.

Puneti-le la inabusit cateva minute in ulei de masline amestecat cu apa.

Adaugati in oala carnea spalata si eventual fara piele ca sa nu iasa mancarea prea grasa.

Acoperiti cu apa si lasati la fiert la foc mic pana cand carnea este bine patrunsa. Se va completa cu apa de fiecare data cand aceasta scade prea mult.

Cand carnea este fiarta, se poate pune mazarea congelata si tot acum se vor pune si rosiile tocate sau date pe razatoare.
Lasam inca vreo 20 de minute, astfel incat si mazarea sa fie bine facuta.

La final se condimenteaza cu marar proaspat tocat.

Nu-i asa ca a iesit o minunatie de mancare numai buna de servit acum pe vremea asta?
Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *