Mazare cu carne de porc

Mazare cu carne de porc

Fac des mancare de mazare cu carne, atat de porc, de vita, cat si de pui. De obicei folosesc mazare congelata sau proaspata. Nu folosesc mazare din conserva, are o culoare cam dubioasa, plus ca pe langa mazare, conservele contin si tot felul de alte chestiuni care nu imi inspira incredere. Asa ca traiasca mazarea congelata sau proaspata!
Iar astazi, sa traiasca mazarea cu carne de porc!🐷

Ingrediente:
250 grame cotlet de porc fara os
400-450 grame mazare congelata
1 ceapa
1 morcov mic
1/2 ardei kapia
1 rosie coapta fara pielita
marar dupa gust

Carnea se curata de grasime si de tendoane daca este cazul, apoi se taie cubulete.

Legumele se spala, se curata de coaja si se toaca marunt.

Se pun apoi cateva minute la inabusit, mai putin rosia, in ulei de masline amestecat cu apa.

Se adauga bucatile de carne, se acopera cu apa si se lasa la fiert in jur de 1 ora, pana cand carnea este facuta.

Se pune la fiert si rosia taiata cubulete si mazarea si se mai lasa pana cand atat carnea cat si legumele sunt bine patrunse.

La final se condimenteaza cu marar proaspat tocat.

Sa aveti o zi frumoasa si copilasi gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *