Mar copt cu fulgi de hrisca

Mar copt cu fulgi de hrisca

Acesta este un mic dejun foarte apreciat de toti copiii si hranitor. Marul poate fi introdus in alimentatia bebelusului inca din prima luna, la fel si fulgii de hrisca sau ovaz. 


Ingrediente:
1 mar (ionatan am folosit eu pentru ca este mai dulce)
2 linguri fulgi de hrisca/ ovaz
200 ml lapte sau lapte vegetal
Un praf de scortisoara (optional)


Prima data punem marul la copt in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute. De obicei, eu tai marul in 2 si ii scot semintele. Se face mult mai repede decat daca este lasat intreg.
In 200 ml lapte se fierb fulgii de hrisca pana cand capata consistenta unui terci. Se pot fierbe si in apa in cazul in care nu ati introdus inca laptele.
Se amesteca apoi marul copt cu fulgii, se presara putina scortisoara si gata. Bebe poate savura un mic dejun minunat.


Sa va fie de bine, pitici gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *