Mancarica de mazare cu rosii

Mancarica de mazare cu rosii

Tare multe nu prea poti sa spui despre mazare. Aceasta poate fi introdusa in alimentatia copiilor in jur de 8 luni si este cunoscuta pentru continutul bogat in fibre, dar si proteine. Cu alte cuvinte, ar trebui evitata asocierea dintre mazare si alte proteine, de exemplu carne, deoarece poate crea discomfort abdominal, balonare si ingreuneaza digestia.

In alta ordine de idei, atentie cum o oferiti celor mici pentru ca prezinta risc de inec. Trebuie fiarta foarte bine si eventual pasata cu furculita sau cu blenderul ca sa evitati orice risc.

Sa ne apucam de treaba si sa pregatim o delicioasa mancarica de mazare cu sos de rosii. Simplu, dar foarte bun.

Pentru asemenea festin culinar veti avea nevoie de:
300 gr. mazare
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 lingura ulei de masline
1/2 rosie sau 2-3 linguri cu bulion de casa
marar

Se spala si se curata toate legumele.
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mica.
Daca folositi rosii, atunci ar fi bine sa indepartati pielita. Puneti rosia in apa clocotina, eventual crestati-o cu un cutit in varf si lasati-o vreo 10 minute acolo. Dupa aceea veti putea foarte usor sa o decojiti.

Puneti pe foc uleiul de masline amestecat cu apa, cand incepe sa fiarba adaugati ceapa si morcovul si sotati-le pentru 2-3 minute.

Puneti mazarea, rosia taiata cubulete, acoperiti cu apa si lasati la fiert pana cand mazarea este bine facuta.

Daca folositi bulion, il puteti pune si pe acesta de la inceput sau cu vreo 10 minute inainte de a stinge focul.

La final presarati marar pentru un plus de aroma.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *