Mancarica de linte rosie cu dovleac placintar

Mancarica de linte rosie cu dovleac placintar

Lintea rosie este o excelenta sursa de proteine, fibre si minerale, precum fier, zinc sau acid folic.
Se pregateste foarte usor, nu este nevoie sa stea la hidratat, asa cum se procedeaz─â cu fasolea sau cu nautul, de exemplu.
Avand boabele asa mici, lintea fierbe destul de repede, ceea ce inseamna ca nu se pierd vitaminele si mineralele in timpul procesului de fierbere.

Poate fi gatita sub forma de supa crema, salate sau chiar o delicioasa mancare cum este aceasta pe care am pregatit-o astazi.

Este vorba despre o asociere neobisnuita -linte si dovleac placintar- dar chiar a avut un mega-succes la noi si cu siguranta o voi mai pregati si cu alta ocazie. Am in minte si alte combinatii, urmeaza sa le pun in practica si va voi tine a curent.

Pentru mancarica de linte cu dovleac placintar aveti nevoie de:
50 gr linte rosie
1 cana cu dovleac placintar cubulete
1 ceapa mica
1 morcov mic
1/2 zucchini sau dovlecel
1 lingura ulei de masline
cimbru dupa gust

Lintea se spala foarte bine sub jet de apa.
Legumele se spala si se curata de coaja.
Ceapa se toaca marunt, morcovul si dovlecelul se dau pe razatoare.

In foarte putin ulei de masline amestecat cu apa se soteaza ceapa, morcovul si dovlecelul pret de cateva minute.
Atunci cand gatesc pentru Matei nu calesc niciodata legumele doar in ulei, tocmai pentru ca nu vreau sa fie prajite, ci mai mult inabusite. Este mult mai sanatos pentru copilasi. Si pentru adulti ar trebui sa abordam aceasta tehnica. Nici noua nu ne fac bine atatea prajeli, dar de cele mai multe ori nu tinem cont de ele.

Revenind, sotam legumele in ulei de masline amestecat cu apa. Adaugam lintea si acoperim cu apa. Lasam sa fiarba in jur de 30 de minute.

Punem si dovleacul placintar taiat cubulete mici, mai completam cu apa daca este cazul si lasam sa fiarba bine inca vreo 20 de minute. In tot acest timp va trebui sa completam cu apa calda de cate ori este nevoie. Daca aveti supa de legume sau de pui, atunci este si mai bine. Mancarea va fi si mai aromata.

La final adaugam cimbru dupa gust si lasam putin deoparte sa se racoreasca.
Micii gurmanzi pot fi chemati sa se ospateze.

Sa aveti pofta si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *