Mancarica de dovlecel cu carne de vita

Mancarica de dovlecel cu carne de vita

Hai sa mai fac si ceva cu carne de vita, nu doar cu pui si curcan, m-am gandit eu azi dimineata cand am inceput sa fierb carnea de vita. Mai repede dormeam…
Va spun sincer, asa greu a fiert carnea asta, ceva extraordinar. Cand am cumparat-o scria pe ea ca este carne de vitel. La cat a fiert (2 ore in oala sub presiune si inca 1 ora in cratita) sigur nu era de vitel. Cred ca a fost vitel acum vreo 5 ani cand s-a nascut, ca la mine in oala sigur nu.

Ce sa mai… Pana la urma a fiert, multumescu-ti Tie Doamne, ca am avut ce pune in blid gurmandului. Nu a fost usor, pe cuvant! Si cred ca si Gurmandino cel mic a simtit ca m-am straduit, ca a mancat tot.

Sa va spun de ce anume aveti nevoie, asta in cazul in care va incumetati si aveti timp sa fierbeti o jumatate de zi la o mancare.

Ingrediente:
100 gr. carne de vita
1 dovlecel mai mic
1 ceapa mica
2-3 bastonase de ardei kapia
1 catel de usturoi
1 lingura cu iaurt (optional)
marar pentru gust

Prima data va inarmati cu rabdare. Va trebui sa aveti MUUULTA rabdare ca sa nu aruncati totul la gunoi daca nu fierbe carnea. Si cel mai important, trebuie sa va treziti cu noaptea in cap ca sa faceti aceasta mancare pentru ca repet, dureaza o eternitate. Sau poate chiar aveti norocul sa cumparati carne de vitel, nu de bou cum am cumparat eu. 😀

In fine, carnea se spala si se pune la fiert. Pentru cat timp… vedeti voi. Pana este fiarta bine si se desprinde fasii.

Pe la amiaza, dupa ce carnea este cat de cat fiarta, spalati bine legumele si curatati-le de coaja.
Ceapa, usturoiul si ardeiul kapia se toaca marunt, apoi se pun la inabusit in ulei de masline cu putina apa. Le lasati cam 2-3 minute.
Dovlecelul se da pe razatoare si se adauga peste celelalte legume.
Puneti si carnea si mai lasati la fiert inca vreo 30 de minute, pana cand atat carnea cat si legumele sunt bine patrunse.
Presarati marar pentru aroma, iar inainte de servire se poate adauga o lingura cu iaurt.

Sper ca si gurmanzii vostri au mancat si ca a meritat efortul.

Sa va fie de bine, bebeilor gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar