Mancarica de conopida cu rosii si masline

Mancarica de conopida cu rosii si masline

Mancarica asta de conopida am facut-o in mare graba, cand nu stiam ce sa mai pun in oala ca sa fiarba mai repede. Si ca sa fiu sincera, nici nu aveam prea multe variante ca nu apucasem sa merg la cumparaturi. Asa ca am improvizat ceva rapid, dar gustos si care cred ca va intra in categoria “de refacut” pentru ca a avut trecere in fata micului gurmand, desi nu ma asteptam, sincer.

Ingrediente:
6 buchetele mici de conopida
1 ceapa verde
3-4 rosii cherry
4 masline
1 lingura cu ulei de masline
cimbru

Legumele se spala, ceapa verde se toaca marunt, iar rosiile se oparesc 5 minute, se curata de coaja, apoi se toaca.

Maslinelor li se scot samburii, dupa care se taie si acestea marunt.

Intr-o craticioara se pune uleiul de masline cu putina apa si se soteaza 2 minute ceapa, se adauga rosiile si conopida, se acopera cu apa si se lasa la foc mic vreo 20-25 de minte pana cand totul este bine patruns.

Cu 10 minute inainte de a stinge focul adaugati maslinele tocate.

La final se condimenteaza cu cimbru, dar merge foarte bine si putin busuioc sau oregano, chiar si patrunjel verde daca aveti.

Pofta buna si bebei gurmanzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *