Mamaliga cremoasa cu branza si spanac

Mamaliga cremoasa cu branza si spanac

Mamaliga cremoasa cu branza si spanac sau cum sa faci o mamaliga mai dichisita si mai elaborata. Nu e mare inginerie, dar este tare buna si destul de usoara pentru burtica bebelusilor, asa ca se preteaza foarte bine pentru cina. Merge si la pranz, nu zic nu, dar parca cina e mai savuroasa cu o mamaliga asa cremoasa.

Ingrediente:
300 ml apa
3 linguri malai
2 linguri branza de vaci
1 cubulet de unt
5-6 frunze de spanac tocate

Puneti la fiert apa, iar cand incepe sa clocoteasca adaugati malaiul in ploaie, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Lasati la fiert cam 5-7 minute, depinde de malaiul pe care il folositi.

Adaugati apoi frunzele de spanac direct in vasul cu mamaliga si mai lasati pe foc in jur de 2 minute. Spanacul se gateste foarte repede, nu are nevoie de timp indelungat.

Trageti de pe foc si incorporati rapid cubuletul de unt si branza. Invartiti bine ca se se omogenizeze si sa capete consistenta unei mamaligi cremoase, ca despre asta este vorba😀

Apoi tot ce aveti de facut este sa asteptati sa se raceasca, asta daca o sa puteti, asa de bine miroase de la unt, branza, spanac…o nebunie!

Sa va fie de bine, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar