Linte rosie cu dovlecel

Linte rosie cu dovlecel

Linte rosie cu dovlecel este un fel de mancare foarte sanatos, aromat si satios in acelasi timp.
Lintea este considerata o proteina vegetala, deci ar trebui introdusa in meniul celor mici care au nevoie de proteine de calitate pentru a se dezvolta armonios.
Pe langa asta, fierbe si foarte repede, deci nu veti pierde foarte mult timp cu pregatirea ei.
Asadar, astazi am avut in meniu linte rosie cu dovlecel, un preparat pe care l-am servit la cina, dar poate fi consumat si la masa de pranz la fel de bine.

Ingrediente:
3 linguri linte rosie
1/2 dovlecel
1 catel de usturoi
1 praf de turmeric
ulei de masline
patrunjel frunze pentru aroma

Lintea se spala bine in mai multe ape.

Dovlecelul se spala, se curata si se taie cubulete potrivite sau se da pe razatoarea mare. Eu l-am dat pe razatoare.

Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Puneti intr-o craticioara putin ulei de masline cu un paharel de apa si sotati dovlecelul si usturoiul timp de 2-3 minute.

Adaugati lintea, acoperiti cu apa si lasati la fiert la foc mic pana cand lintea este bine facuta. Va dura in jur de 25 de minute. Lintea rosie fierbe destul de repede, nu trebuie hidratata inainte.

Cand lintea este facuta, condimentati cu turmeric si frunze proaspete de patrunjel. Stingeti focul, acoperiti cu un capac si lasati asa vreo 10 minute.
Este foarte buna, eu am facut-o de cateva ori si bebelino a fost incantat.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar