Legume gratinate cu cascaval si smantana

Legume gratinate cu cascaval si smantana

Acest preparat a facut furori in randul gurmanzilor locali. Musai sa pregatiti si voi aceste legume gratinate cu cascaval si smantana!

Ingrediente:
2 cartofi
1 morcov
1 mana mazare
2 linguri smantana
cateva felii subtiri de cascaval
1 ou
unt pentru uns tava
oregano

Cartofii si morcovul se spala, apoi se taie felii subtiri si se fierb la abur.
Tot la abur se va fierbe si mazarea.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu putin unt o forma termorezistenta.

Incepeti si puneti legumele si cascavalul in straturi. Prima data puneti un strat de cartofi, apoi unul de morcovi. Acoperiti cu cascaval felii, iar peste cascaval puneti 1 lingura de smantana.

Urmeaza un alt strat de cartofi, morcov, mazare, cascaval felii, iar la final oul batut cu cealalta lingura de smantana.
Intre straturi se presara oregano pentru aroma.

Bagati la cuptor aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *