Gris cu legume

Gris cu legume

Astazi am vrut sa-i introduc lui Matei conopida si ma tot gandeam cum as putea sa o prepar, astfel incat sa o accepte. Conopida fiarta are un miros specific, unor copilasi nu le place si de aceea am vrut sa o strecor practic printre alte ingrediente pe care el le mananca foarte bine. Cum grisul si ou sunt printre favorite, la fel si broccoli, mi-a venit in minte aceasta reteta.


Ingrediente:
3 rondele de dovlecel
2 buchetele de broccoli
2 buchetele de conopida
1 ou
1 lingura rasa gris
100 ml apa


Se pune apa la fiert, iar cand clocoteste se adauga grisul si se amesteca pana cand este gata, in jur de 3-4 minute. 
Legumele se spala, se curata si se fierb la abur sau in apa. Eu le pregatesc de obicei la abur pentru ca asa isi pastreaza mai bine vitaminele. Cand sunt gata, se transforma in piure cu furculita sau cu blenderul si se pun peste gris.
Oul se fierbe tare (10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba), se curata, se da pe razatoarea mica si se adauga peste compozitia de gris cu legume. Simplu si gustos!


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *