Gratin de paste cu branza si conopida

Gratin de paste cu branza si conopida

Mi-a venit in minte aceasta reteta saptamana trecuta cand o mamica imi spunea ca baietelul ei nu prea mananca legume. Ar manca toata ziua fainoase, inclusiv paine cu branza, dar legume nici sa nu vada.

Asa ca am zis sa facem o reteta care sa impace si capra si varza, cum s-ar spune: copilul sa manance paste si branza, iar mama sa fie fericita ca are si cateva legume.

Dat fiind ca domnul copil din povestea noastra are ceva “inclinatii” spre conopida, hai sa o folosesc in preparatul de astazi. Dar voi puteti folosi ce legume va sunt pe plac: broccoli, morcov baby, sparanghel. Adaptati in functie de preferinte.

Ingrediente:
30 gr. paste
50 gr. branza de vaci
30 gr. cascaval
2-3 linguri iaurt
3 buchetele mai mari de conopida
un cubulet de unt pentru uns tava
marar dupa gust

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Fierbeti pastele respectand indicatiile de pe ambalaj.

Conopida se spala si se fierbe 10-12 minute la abur.

Amestecati pastele fierte cu celelalte ingrediente: conopida tocata, branza de vaci, cascavalul si iaurtul.

Condimentati la final cu marar proaspat tocat.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt puneti amestecul obtinut, mai presarati putin cascaval ras si bagati la cuptor 10-15 de minute cel mult sa se gratineze frumos.

Un delicios gratin de paste cu conopida ce a fost infulecat in doi timpi si trei miscari.

Sa le fie de bine tuturor gurmanzilor mici si mari deopotriva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *