Gratin de conopida cu porumb

Gratin de conopida cu porumb

Aceasta este o reteta numai buna pentru amatorii de conopida. Este un preparat ce merge foarte bine atat la pranz, cat si la cina. Trebuie sa il incercati, va garantez aplauze din partea publicului gurmand.

Ingrediente:
200 grame conopida
150 grame porumb( am folosit congelat)
1 ou
70 ml lapte
2 linguri cu amidon de porumb ( sau faina)
30-40 grame cascaval ras
ulei de masline pentru uns tava
oregano pentru aroma

Conopida se spala, se desface in buchetele mici, apoi se fierbe la abur 10-12 minute.

Porumbul se fierbe si el la abur, fara a-l lasa sa se dezghete, in jur de 10 minute.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade si ungeti cu putin ulei un vas termorezistent.

Bateti oul cu laptele, adaugati amidonul, apoi fierbeti amestecul la foc mic pana incepe sa se ingroase. Dureaza cam 5-7 minute.

Puneti conopida si porumbul intr-un bol incapator, adaugati amestecul de ou, lapte si amidon, apoi cascavalul ras si omogenizati.

La final condimentati totul cu oregano si bagati la cuptor pentru 30 de minute.

Daca doriti, cu 10 minute inainte de a scoate preparatul, se mai poate presara putin cascaval si lasati sa se gratineze.
O minunatie de mancare ce se poate servi atat calda, cat si rece.

Sa aveti pofta buna, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *