Gratin de cartofi cu broccoli si morcov

Gratin de cartofi cu broccoli si morcov

Ingredinte:
2 cartofi
1 morcov
3-4 buchetele de broccoli
100 grame branza de vaci sau telemea desarata
1 cubulet de unt+pentru uns forma
cascaval sau cheddar pentru gratinat
oregano dupa gust

Cartofii si morcovii se taie rondele, apoi se fierb la abur. Buchetelele de broccoli se fierb tot la abur, apoi se toaca marunt.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu unt un vas termorezistent.

Puneti primul strat de cartofi, deasupra branza de vaci, apoi rondele de morcovi si broccoli tocat, iarasi branza de vaci, dupa care ultimul strat va fi de cartofi.

Intre straturi, se presara cate putin oregano pentru gust. Daca doriti, puteti folosi si ierburi de Provence, marar, patrunjel, orice condiment.

Presarati cascaval sau ceddar ras, din loc in loc si cate putin unt, apoi bagati la cuptor aproximativ 15 minute.

Sa va fie de bine si bebei gurmanzi va doresc!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *