Gogosele la cuptor cu iaurt si piersica

Gogosele la cuptor cu iaurt si piersica

Cum ar fi sa pregatim niste gogosele faine, rumene si usor molcute?
Ar fi minunat, nu? Mai ales ca sunt foarte rapide, aveti nevoie de experienta zero si mai sunt si bune pe deasupra. Asta ca sa nu mai povestim ca pot fi mancate atat dimineata, cat si seara sau chiar ca si gustare pentru copilasii mai mari. Noi am mancat seara cu iaurt si ne-a mai ramas una si pentru a doua zi la micul dejun. In felul acesta am impuscat 2 iepuri dintr-o lovitura.

Din ingredientele date ies 5 bucati, asa ca daca vreti sa faceti mai multe, mariti cantitatile.

Ingrediente:
1 ou
1 iaurt mic (al meu a avut 140 gr)
2 linguri cu varf cu faina tip 650
1 lingura ulei de floarea soarelui
1 piersica
1/2 lingurita praf de copt bio
un varf de cutit de vanilie

Incingeti cuptorul la 180 de grade, caldura sus- jos si ventilatie.

Curatati de coaja piersica si taiati-o cubulete.

Separati galbenusul de albus.
Albusul il bateti spuma tare cu mixerul, adaugati galbenusul, uleiul, iaurtul si vanilia.

Incorporati cu o spatula faina, astfel incat sa nu se formeze cocoloase si tot acuma puneti si praful de copt.
Ar trebui sa aveti un aluat putin mai gros decat la clatite.

Peste aluatul acesta veti pune si cubuletele de piersica si amestecati.

Eu l-am pus la copt in forme individuale de silicon pentru briose. In fiecare forma am pus cate 3 linguri de compozitie, forma fiind umpluta cam trei sferturi.
In cuptor gogosicile noastre vor creste, asa ca nu trebuie umplute pana sus ca sa nu dea pe afara.

Le bagati la cuptor pentru 30 de minute, timp in care nu trebuie sa deschideti usa.
Dupa ce s-au rumenit frumos, le scoateti din cuptor, le lasati in forme cam 5 minute sa se racoreasca, apoi la puneti pe un gratar. In felul acesta vor fi ventilate din toate partile si nu se va forma condens sub ele, riscand sa fie umede dedesubt.

Dupa ce le scoateti din cuptor, ele se vor lasa putin. Asta pentru ca aluatul nu este unul dens. Sa nu va asteptati sa aveti niste gogosi pline si dense. In interior ele vor fi goale si usor umede de la piersica, dar si pentru ca nu am pus foarte multa faina. Daca vreti sa fie pline, atunci va trebui sa mai puneti faina.
Eu le-am preferat asa, tocmai pentru a nu oferi prea mult amidon stomacelului de gurmand.

Pofta buna, micilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *