Ghiveci de legume cu carne de pui

Ghiveci de legume cu carne de pui

Ce faci cand adoarme copilul in masina in drum spre casa de la mall? Pleci la bunici la tara, ca doar doarme fix pana acolo.
Mai bine decat sa te plimbi de nebun cu masina 2 ceasuri prin oras.

Si ce faci cand ajungi acolo? Pai trantesti un ghiveci de legume cu carne de pui ca doar esti la tara si ai la dispozitie o gradina mare plina cu toate legumele si pui tocmai taiati.

Ia sa va vedem, voi in ce conditii ati facut aceasta delicatesa?

Ingrediente:
2 pulpe de pui
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
1 ardei gras
1 vanata foarte, foarte mica
1 dovlecel mic
2 rosii coapte fara coaja
2 catei de usturoi
1 mana de pastai galbene
ulei de masline
patrunjel si marar dupa gust

Spalati bine carnea de pui, eventual indepartati pielea, apoi tamponati cu servetele de hartie. Este mai bine sa indepartati pielea pentru ca este grasa pentru cei mici, iar mancarea va iesi prea uleioasa.

Curatati si spalati bine toate legumele, apoi tocati-le dupa preferinta.

Puneti la inabusit in ulei de masline amestecat cu apa ceapa, apoi morcovul, patrunjelul si ardeiul.

Adaugati in oala si pulpele de pui, acoperiti cu apa si puneti capacul. Lasati la foc mic in jur de 50 de minute, pana cand carnea este aproape facuta.

Adaugati la fiert si celelalte legume: vanata, dovlecelul, usturoiul, rosiile tocate sau date pe razatoare si pastaile curatate si rupte in bucati potrivite.

Mai completati cu apa calda daca este cazul si lasati la foc mic pana cand totul este bine fiert.

Verificati carnea sa fie foarte bine facuta. Eu am lasat pana cand a inceput sa se desprinda de pe os.

La final condimentati cu patrunjel si marar din belsug.

Sa aveti pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar