Ghiveci de legume cu bulgur

Ghiveci de legume cu bulgur

Pietele sunt pline ochi de legume proaspete si variate. Eu zic sa profitam cat mai mult de ele, asa ca un ghiveci cu multe legume este binevenit.
Arome, culori si vitamine numai bune de pus in oala si de servit cu placere la pranz.

Ingrediente:
1 ceapa micuta
1 morcov
1/2 ardei galben
1/2 ardei rosu
1 dovlecel foarte mic
1 vanata foarte mica
1 rosie fara coaja
3 linguri cu bulgur
ulei de masline
marar si patrunjel frunze pentru aroma

Legumele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.

Intr-o cratita incapatoare se pune putin ulei de masline si un pahar cu apa, apoi se soteaza 10 minute ceapa, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul galben si rosu si vanata curatata de coaja si taiata cubulete.
Acoperiti cu apa si lasati la fiert 15 minute.

Adaugati bulgurul spalat in cateva ape, completati cu apa daca este cazul si lasati la foc mic.

Dupa 15 minute puneti in oala dovlecelul cubulete si rosia fara coaja. Lasati la fiert inca 15 minute, iar inainte de a stinge focul condimentati cu marar si frunze de patrunjel tocate.

Sa aveti pofta buna si o toamna plina de arome si culoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *