Fursecuri din urda cu fulgi de cocos

Fursecuri din urda cu fulgi de cocos

Probabil va intrebati de ce am ales fix urda ca sa fac aceste fursecuri.
Pai treaba sta in felul urmator: am observat eu ca bebele gurmand din dotare are aceleasi inclinatii culinare ca si parintii lui.
Pana aici nimic neobisnuit as zice.
Mie imi place foarte mult, dar foarte mult urda. Asa ca am crezut eu, in naivitatea mea, ca ii va placea si lui. Buuun…
Am fost la piata la doamna de la care cumpar lapte si branza de ani de zile si am luat, printre altele, si urda. Am zis sa ii dau si lui Matei, asa ca am luat o bucata mai mare.
Am cumparat si rosii, ceapa verde, in fine…Deja ma si vedeam cu el la masa mancand urda cu rosii. Abia asteptam.
Vin acasa, fac un platou corespunzator cu de toate, sa fie bogatie si… surpriza: NU ii place urda! A scuipat-o in secunda 2.
Mai incerc inca o data. Nu a prins secunda 2 ca deja era scuipata bunatate de urda.
Asta este, zic. Nu am ce sa fac, nu te pot obliga, domnule gurmand, dar totusi…iti fac niste fursecuri cu urda de toata bunatatea de nu ai mancat asa ceva de cand esti tu.
Si asa am ajuns eu sa fac fursecurile astea, care pot fi facute si cu branza dulce de vaci, nu doar cu urda 😋

Ingrediente:
200 gr urda
1 banana mica
1 ou
4 linguri cu varf fulgi de cocos
1 lingurita ulei de cocos
cateva stafide

Incalziti cuptorul la 180 de grade.

Amestecati urda cu oul batut putin, banana facuta piure, fulgii de cocos, ulei de cocos si cateva stafide hidratate 10 minute in prealabil.

Va iesi un aluat destul de moale, dar care poate fi modelat cu mana. Daca totusi este foarte moale si nu il puteti manevra, mai puteti adauga fulgi de cocos.

Luati din compozitie cu o lingura si incercati sa formati ca niste chiftele pe care le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati spatiu destul intre ele, se vor intinde putin la copt.

Bagati la cuptor pana se rumenesc frumos, 15-20 de minute.

Sa aveti o zi minunata si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *