Fulgi de ovaz cu fructe de padure

Fulgi de ovaz cu fructe de padure

Azi dimineata ne-am trezit mai tarziu decat de obicei si, fiind in criza de timp, a trebuit sa pregatesc un mic dejun rapid. Dar trebuia sa fie si consistent in acelasi timp pentru micul gurmand. Ce sa fac, ce sa fac? Fulgi de ovaz, niste fructe si putin iaurt, combinatia castigatoare.


Ingrediente:
2 linguri fulgi de ovaz
1 mana de zmeura si afine (sau ce fructe sunt pe placul bebelusilor)
1 lingura iaurt


Prima data pregatim sosul de fructe. Acestea se spala bine, se rup eventualele codite de la afine si se pun la fiert cam 10 minute cu foarte putina apa. Se lasa sa se raceasca.
Fulgii de ovaz se pun si ei la fiert cu 150 ml apa si se lasa cam 5-6 minute din momentul in care incep sa fiarbă. Se scurg de surplusul de apa si se adauga peste sosul de fructe. 
Deasupra se pune si iaurtul la temperatura camerei.


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *