Fulgi de mei fierti in lapte cu fructe de padure

Fulgi de mei fierti in lapte cu fructe de padure

Poate ca titlul retetei nu suna deloc interesant, ba dimpotriva veti spune: “Ce naiba mai e si mizeria asta? Auzi, fulgi de mei…. pai ce, suntem papagali sa mancam mei?”
Ei bine, meiul chiar poate fi consumat si de catre oameni si chiar e bun la gust, dar mai ales sanatos. Si pe langa asta, chiar e indicat sa fie consumat de catre copii.

Meiul este bogat în complexul vitaminic B, magneziu, fier, potasiu, fosfor și este o sursă bună de fibre și proteine.
Pe de alta parte, meiul nu conţine gluten, deci poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten.
Conține și acid folic, necesar în producerea de noi celule, ca urmare esențial pentru copiii mici.

Deci, daca v-am convins, preparati o portie sanatoasa de mei cu sos de fructe si nu veti regreta.

Ingrediente:
2 linguri fulgi de mei
250 ml lapte
afine, zmeura, mure, coacaze
cativa fulgi de migdale

Puneti laptele la fiert impreuna cu fulgii de mei si lasati la foc mic pana cand meiul este foarte bine fiert, iar laptele absorbit in totalitate. Dureaza in jur de 20 de minute, timp in care mai puteti adauga lapte daca este cazul.

Preparati si sosul. Fructele se spala si se pun la fiert cu putina apa pana cand capata consistenta unei dulceti.
Cand este gata se adauga peste fulgii de mei fierti in lapte, dupa care presarati cativa fulgi de migdale.

Cam atat am avut de spus. Va las pe voi sa testati reteta si sa imi spuneti daca i-a placut micutului.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *