Fulgi de grau spelta cu mango

Fulgi de grau spelta cu mango

Pana sa incep diversificarea cu Matei, tot auzeam in stanga si in dreapta de grau spelta, de fulgi de mei, de seminte de canepa, de seminte nu-stiu-cum si mereu ziceam: copilul meu nu va manca fulgi si tot felul de seminte ca nu e papagal.

Ghici… am inceput diversificarea. M-am documentat, am citit tot felul de materiale despre aceste seminte, fulgi, cereale si pseudocereale si iata rezultatul: copilul meu, dar si eu, mancam zilnic cate o samanta, o graunta, o ceva…

Pai sunt sanatoase, domnule! Trebuie introduse in alimentatia noastra pentru ca aduc tot felul de beneficii organismului.
De exemplu acest grau spelta, o ruda (ca sa zic asa) a graului normal, este bogat in proteine, aminoacizi si minerale. Contine vitaminele din complexul B, vitamina A, E, dar si fosfor si magneziu.

Are o structura a amidonului aparte, ceea ce il face usor digerabil. Drept urmare, poate fi introdus destul de repede in alimentatia copiilor.
Pai daca am aflat atatea lucruri bune despre graul spelta, atunci musai il consumam si noi.

Haideti sa va spun ce am pregatit astazi la micul dejun.

Ingrediente:
2 linguri fulgi de grau spelta
150 ml lapte
1 mango
1 lingurita fulgi de cocos (optional)

Mango se spala, se curata coaja si se indeparteaz samburele. Se fierbe cateva minute la abur, dupa care se transforma in piure. Sau chiar poate fi lasat bucatele mici daca bebe le gestioneaza. Eu sunt putin mai speriata de bombe si bucatele, asa ca deocamdata transform aproape orice in piure.

Ne ocupam si de prietenii nostri fulgii de graul spelta. Acestia se pun la fiert in 150 ml lapte si se lasa la foc mic pana cand laptele este absorbit in totalitate. Aveti grija sa stati pe aproape ca s-ar putea sa fie cam naravasi si sa dea in foc. Pai sunt fulgi de grau spelta, nu de alta…😀

In ultima faza nu ne ramane decat sa combinam toate ingredientele. Adica peste fulgii fierti in lapte vom adauga piureul de mango, apoi presaram o lingurita de fulgi de cocos ( prieteni buni si vechi si astia, dar despre fulgii de cocos o sa va povestesc ce si cum cu alta ocazie) si chemam la masa piticii.

Sa aveti pofta si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *