Fructe caramelizate cu migdale

Fructe caramelizate cu migdale

Au inceput sa ne placa fructele putin caramelizate. Aceasta metoda de caramelizare este o alternativa mai rapida si mai gustoasa la clasicul piure de fructe.
Practic nu mai fierbem fructele la abur inainte de a le face piure, ci le sotam putin la foc mic impreuna cu un cubulet de unt. Asta daca ati introdus untul, adica bebe este suficient de mare. Eu personal l-am introdus in preparate in jur de 8-9 luni. Initial am pus unt cat un varf de cutit. Pentru reteta de fata am folosit o bucatica de marimea unei alune. Dar daca bebe este inca prea mic, atunci caliti fructele cu foarte putina apa sau chiar in suc propriu.
Haideti sa vedem cum pregatim.

Ingrediente:
1 mar
1 para
1 lingurita fulgi de migdale
1 cub mic de unt (optional)

Marul si para se spala, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Se soteaza rapid cu un cubulet de unt, in jur de 5 minute, doar cat sa prinda putina culoare si gust.


Adaugam si fulgii de migdale maruntiti bine si mai lasam pe foc cel mult 2 minute.
Migdalele pot fi inlocuite cu seminte macinate, cu nuca macinata sau chiar cu fulgi de cocos.

Nu-i asa ca bebe a mancat tot?
Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *