Frittata de conopida cu masline

Frittata de conopida cu masline

Mai nou am devenit mari mancatori de conopida. Ne place foarte mult, asa ca incerc sa o prepar cat de des se poate in diverse combinatii. Si chiar e buna, mai ales aceasta frittata de conopida cu masline. A iesit super, am mancat amandoi pe saturate.

Ingrediente:
200 gr conopida
150 gr branza de vaci
1 ou
5 masline
marar dupa gust
un cubulet de unt pentru uns tava

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Conopida se spala, se desface in buchetele mici, apoi se fierbe 10 minute la abur. Se poate si in apa, dar la abur isi pastreaza mai bine vitaminele.
Dupa ce este fiarta, se lasa putin sa se raceasca.

Maslinele se pun in putina apa calda la desarat, apoi li se scot samburii si se toaca marunt.

Bateti oul ca pentru omleta, adaugati branza si maslinele tocate si omogenizati.

Incorporati si conopida in acest amestec, apoi condimentati cu marar proaspat.

Ungeti cu putin unt un vas termorezistent, puneti conopida cu branza, ou si masline si bagati la cuptor in jur de 25-30 de minute.

Senzational, nu cred ca mai are rost sa va spun altceva.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *