Friptura de vita la ceaun

Friptura de vita la ceaun

O friptura delicioasa, plina de aroma si culoare. Am ales sa fac friptura de vita la ceaun pentru ca se face mult mai bine, carnea este mai frageda si suculenta.
Dar merge la fel de bine in orice oala aveti, important este sa alegeti o carne de calitate.

Ingrediente:
500 grame pulpa de vita
1 ceapa
1 morcov
1 ardei rosu
2-3 rosii cubulete, fara coaja
2 catei de usturoi
1 foaie de dafin
ulei de masline
patrunjel frunze pentru aroma

Spalati carnea, indepartati bucatile de grasime daca este cazul, apoi uscati-o cu servetele de hartie si taiati-o bucati potrivite.

Legumele se spala, se curata de coaja si se toaca dupa preferinta.

Puneti la sotat in ulei de masline amestecat cu apa ceapa, morcovul, ardeiul rosu si usturoiul.

Lasati in jur de 10 minute, apoi adaugati bucatile de carne si foaia de dafin. Acoperiti cu apa, puneti capacul si lasati la fiert la foc mic 1 ora. Verificati sa nu ramana mancarea fara lichid. Daca este cazul, mai completati cu apa calda.

Puneti la fiert si rosiile tocate, fara coaja, acoperiti cu capacul si lasati pana cand carnea este bine facuta.

La final se condimenteaza totul cu patrunjel din belsug.

O nebunie de mancare. Merge servita atat simpla, cu mamaliga sau cu o garnitura de cartofi sau orez langa.

Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *