Friganele cu scortisoara, dulceata de coacaze si pepene galben

Friganele cu scortisoara, dulceata de coacaze si pepene galben

Astazi va aduc in prim plan o portie de friganele putin mai altfel: oachese, frumoase, rumene si dulci. Pai cine spune ca deja celebra si clasica paine in ou trebuie sa fie doar in varianta sarata?

Noi am improvizat putin, iar cu dulceata asta de coacaze si pepene galben au facut furori in bucataria Bebe Gurmand.

Sper sa fie si pe placul vostru. Chiar sunt curioasa ce o sa spuneti.

Ingrediente:
2 felii de paine ( am folosit cu seminte)
1 ou mare
5-6 linguri cu lapte
un praf de scortisoara
100 grame coacaze
100 grame pepene galben cubulete
1 lingurita cu miere (optional)
ulei de cocos pentru uns tava
fulgi de migdale pentru decor( optional)

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Bateti bine oul cu laptele si adaugati scortisoara.

Treceti painea prin acest amestec avand grija sa fie bine inmuiata, apoi puneti feliile intr-o tava unsa cu ulei de cocos si bagati la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.

Intre timp, pregatiti dulceata. Spalati coacazele, taiati cubulete pepenele si puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere de un deget.

Lasati la fiert pana cand apa a scazut in totalitate, iar consistenta a devenit asemanatoare cu cea a unui sos mai gros.
Trageti de pe foc, lasati sa se raceasca binisor, apoi adaugati mierea daca folositi. S-ar putea sa nu fie cazul, avand in vedere ca atat coacazele cat si pepenele sunt destul de dulci.

Scoateti friganelele din cuptor, puneti dulceata din abundenta peste ele, presarati fulgi de migdale si delectati-va cu ceva delicios. Doar ati facut 2 felii: una pentru mamici, cealalta pentru pitici 😀

Sa aveti o zi frumoasa si dulce exact ca friganelele din povestea noastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *