Ficatel de pui cu sos de legume

Ficatel de pui cu sos de legume

Ficatelul de pui cu legume este unul dintre felurile mele preferate. Cu multa ceapa, sos de rosii…o bunatate. Mai trantim si o mamaliguta ca doar sunt din Moldova (mamaliga e la putere acolo) si avem o masa pe cinste. Dar cum sa ii dau eu lui Matei atata ceapa? Pe langa asta, rosiile sunt acide, pot crea disconfort si eritem. Mai bine fac ceva adaptat, dar la fel de bun. 


Ingrediente:
1 ficat de pui
1 ceapa mica 
1 morcov mic
1/2 dovlecel 
2 linguri bulion de casa
2-3 bastonase ardei kapia
ulei de masline
cimbru pentru aroma


In primul rand, ficatul trebuie sa fie proaspat. Daca aveti orice dubiu legat de acest aspect, mai bine nu il pregatiti. Este extrem de periculos. 
Ficatul se spala bine cu apa rece si se taie cubulete potrivite.
Legumele se spala si se curata. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si dovlecelul se dau pe razatoare.
Punem intr-o craticioara uleiul de masline si putina apa si sotam toate legumele in jur de 2 minute. Adaugam ficatelul si bulionul, apoi acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana cand legumele si ficatelul sunt fierte.
La final presaram cimbru sau orice altceva ne place.


Pofta buna, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *