Ficatei de pui la tigaie cu sos de rosii

Ficatei de pui la tigaie cu sos de rosii

Ingrediente:
500 grame ficatei de pui
1 ceapa rosie (se poate folosi si alba)
1 ardei kapia mai micut
2 catei de usturoi
300 ml sos de rosii ( bulion de casa)
300-350 ml lapte
1 foaie de dafin
ulei de masline
1 cubulet de unt
frunze de patrunjel dupa gust

Ficateii se spala in apa rece, apoi se pun intr-un vas cu capac, se toarna laptele peste ei si se lasa la frigider peste noapte.
In felul acesta va iesi tot sangele din ei, dar si gustul acela usor amarui.
Inainte de a-i pregati, se curata foarte bine de orice pielita sau parti verzui care ar putea indica faptul ca au fost atinsi de fiere.
Se sterg foarte bine cu servetele de hartie si se lasa deoparte pana pregatim legumele.

Ceapa si ardeiul se curata si se toaca.

Intr-o tigaie cu capac puneti 3-4 linguri de ulei de masline si cubuletul de unt, iar cand untul incepe sa se topeasca, veti adauga ceapa si ardeiul si le veti cali 1-2 minute. Stingeti repede cu putina apa calda ca sa nu se arda ceapa, dar si pentru ca urmeaza sa le dati si copiilor. In mod normal, legumele se inabusa in ulei amestecat cu apa, dar de data aceasta facem o exceptie😀

Lasati sa se evapore apa cat de cat si adaugati ficateii bine scursi. Ii veti intoarce cu grija pe toate partile pana cand isi schimba culoare si puneti capacul. Lasati-i sa se faca sub capac,  la foc iute in jur de 10 minute.

Adaugati sosul de rosii, eventual subtiat cu putina apa daca este prea gros, foaia de dafin si usturoiul dat prin presa.

Puneti iarasi capacul, micsorati focul si lasati totul sa se faca foarte bine.

La final, patrunjel frunze dupa gust si gata.

Sper sa va placa reteta mea de ficatei de pui la tigaie in sos de rosii.

Sa aveti pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *