Ficatei de pui cu sos de ceapa verde si rosii

Ficatei de pui cu sos de ceapa verde si rosii

Ingrediente:
500 grame ficat de pui
2-3 legaturi ceapa verde
3-4 rosii proaspete sau suc de rosii
ulei de masline
1 foaie de dafin
marar dupa gust

Ficateii se spala bine cu apa rece pentru a elimina sangele.

Ceapa se toaca marunt, la fel si rosiile. Eventual se pot pune cateva minute in apa clocotita ca sa fie mai usor de indepartat pielita. Daca folositi suc de rosii, atunci treaba merge mult mai repede.

Intr-o cratita incapatoare veti inabusi ceapa in ulei de masline amestecat cu apa, adaugati ficateii si acoperiti cu apa.

Lasati la fiert 40-50 de minute, adaugati si rosiile sau sucul de rosii, foaia de dafin si eventual mai adaugati putina apa calda daca este cazul.

In 15 minute mancarica ar trebui sa fie gata.
Presarati marar dupa gust si delectati-va cu o portie zdravana.

Noi am servit cu piure de cartofi, dar la fel de bine merge si cu garnitura de paste, cus cus sau chiar orez.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *