Dovlecel si dovleac placintar cu ou si gris

Dovlecel si dovleac placintar cu ou si gris

Acesta poate parea un preparat ciudat, avand in vedere ca am folosit grisul in combinatie cu legume si ou. Dar pe cat pare de atipic, pe atat este de gustos. Grisul poate fi pregatit atat in combinatii dulci, cu lapte, cat si in combinatii “sarate”.


Ingrediente:
cateva rondele de dovlecel
o mana de dovleac placintar taiat cubulete
1 ou ( sau doar galbenusul daca albusul nu a fost inca introdus)
100 ml apa
1 lingura rasa cu gris


Oul se pune la fiert in apa cat sa il acopere si se lasa 10 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Este important ca acesta sa fie gatit foarte bine deoarece copiii se pot infecta cu Salmonela, o bacterie extrem de periculoasa care se poate gasi pe coaja oualor sau in interior. Fiert 10 minute, se elimina acest risc.
Dovlecelul si dovleacul placintar se spala, se curata, se taie cubulete si se fierb la abur. Cand sunt moi, se dau deoparte.
Se pregateste grisul: intr-o craticioara se pune 100 ml apa, iar cand incepe sa fiarba, se adauga grisul si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la fiert cam 3-4 minte, timp in care se amesteca in continuu.
Cand si acesta este gata, se adauga peste legume, iar deasupra se pune oul bucati sau doar galbenusul, dupa caz.


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *