Dovlecei umpluti cu orez si legume

Dovlecei umpluti cu orez si legume

Este vara, cald, soare arzator, luna iulie a debutat spectaculos cu 40 de grade in termometre afara si 30 in casa… Ce rost are sa fie asa diferenta mare de temperatura intre afara si in casa? Pornim cuptoarele si aprindem aragazul ca sa egalizam putin treaba si facem niste minunati dovlecei umpluti cu orez si legume😀
Sa avem spor la treaba si sauna in casa, numai zic…

Ingrediente:
3 dovlecei mici
4-5 linguri cu orez
1 morcov mic
1 ceapa verde
1/4 ardei kapia rosu
2 linguri cu mozzarella rasa
ulei de masline
marar dupa gust

Dovleceii se curata de coaja, se taie pe lung si se indeparteaza mijlocul, avand grija sa nu ii rupem.

Spalam si tocam marunt toate legumele.

In putin ulei de masline amestecat cu apa vom inabusit pentru cateva minute ceapa verde, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare si ardeiul kapia cubulete.

Punem si orezul spalat bine si lasat la hidratat peste noapte in apa cu putina zeama de lamaie, acoperim cu apa si lasam la foc mic in jur de 30 de minute pana cand atat legumele, cat si orezul sunt bine patrunse, iar lichidul a scazut in totalitate.

La final, condimentam cu marar si gustam. Pana acum stam foarte bine, avem o umplutura pentru dovlecei de toata bunatatea.

Ne facem curaj si preincalzim cuptorul la 190 de grade.

Umplem jumatatile de dovlecei cu amestecul obtinut si bagam la cuptor 30-40 de minute, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cu 10 minute inainte de a-i scoate din cuptor, presaram si mozzarella rasa.
Dovleceii se vor coace si ei, vor fi moi si cremosi.

Servim acest delicios preparat si ne vom da seama ca intr-adevar a meritat fiecare grad din bucatarie.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *