Despre mine

Despre mine

Salut! Eu sunt Cristina, o moldoveancă din Piatra-Neamt, transformată in ardeleancă de vreo 20 de ani de când m-am mutat in Cluj. Dar, transformarea spectaculoasă s-a produs in momentul in care am devenit mama lui Matei. Si așa de tare m-a schimbat acest lucru, incat m-am apucat si de gătit mâncare bebelușească. Abia așteptam sa împlinească Matei 6 luni ca să începem diversificarea. Mereu mă gândeam: ce poate fi așa de complicat să îi gătești unui bebeluș? Pui la fiert un morcov, mâine mai pui si un pătrunjel si deja ai 2 legume din care se poate face o supa 😀 Dar lucrurile nu stau chiar așa, asta aveam să descopăr destul de repede. Poți sa fierbi câte legume vrei, până se evaporă toata apa, mancarea trebuie să aibă și gust. Altfel, bebe nu o va mânca.

Apoi le auzeam pe unele mamici, prietene de-ale mele, că ele nu mănâncă ce le gătesc bebelușilor pentru că nu le place, dar nici bebe nu prea mănâncă… și că mâncarea lor este fără gust si culoare. Matei al meu mânca. O fi gurmand?
Și atunci m-am gândit sa vin in ajutorul mămicilor care caută o sursa de inspirație pentru alcătuirea meniului celor mici.

Așadar, acesta nu este un blog despre diversificare cu sfaturi despre felul in care trebuie introduse alimentele. Fiecare mămică își cunoaște cel mai bine copilul, știe ce anume ii place, știe când anume sa îi introducă alimente noi și așa mai departe. Acest blog se vrea a fi ca un caiet cu rețete la care să apelați de fiecare dată cand vreți sa le faceți ceva bun si rapid piticilor. Putem interacționa, aștept feedback-ul vostru si chiar putem face schimb de rețete.

Tot ceea ce vă propun a fost încercat, gustat și apreciat de Matei care este mereu curios si interesat de gusturi și arome noi. Nu degeaba ne prezentăm Bebe Gurmand 😀

Iar daca doriti sa aflati si mai multe lucruri interesante si utile, daca aveti intrebari sau subiecte pe care poate nu am reusit sa le surprindem aici, nu ezitati sa scrieti pe adresa de e-mail bebegurmand@yahoo.com  Vom fi mai mult decat bucurosi sa va raspundem si sa va ajutam.