Cus cus cu spanac

Cus cus cu spanac

O idee de pranz sau cina foarte rapida si gustoasa, cus cus ul cu spanac are succes aproape de fiecare data. Si daca mai presar si putin cascaval sau parmezan, nimic nu ne mai opreste sa terminam tot din castronel. Doar v-am spus ca noi suntem gurmanzi, nu gluma!

Ingrediente:
3 linguri cus cus cu granulatie mica
o mana buna cu spanac
1 catel de usturoi
1 lingura smantana 12% grasime
1 lingurita cascaval ras
1 lingurita ulei de masline
oregano

Prima data vom pune la hidratat cus cus ul in apa clocotita si il acoperim cu un capac sau o farfurie.

Spanacul se spala, se rup coditele si se opareste pentru 2-3 minute, apoi se toaca marunt.

Curatam usturoiul, il tocam fin si il inabusim 2-3 minute in ulei de masline amestecat cu apa.

Adaugam si spanacul tocat si lasam pe foc pana cand toata apa s-a evaporat.

Punem peste spanac smantana si amestecam rapid ca sa nu se separe zerul.

Tragem de pe foc si adaugam cus cus ul hidratat.

Condimentam cu oregano dupa gust si putem sa il servim pe cel mai mic gurmand al casei, dar nu inainte de a presara putin cascaval, fix cat sa aduca un plus de aroma preparatului.

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *