Mancarica de legume si cus cus

Mancarica de legume si cus cus

Este a doua oara cand pregatesc aceasta mancarica si a avut un succes foarte mare. Este usor de gatit, cu ingrediente simple si multe legume. Am folosit cus cus preparat din faina din grau dur cu granulatie mica pentru ca este gata foarte repede. Trebuie doar hidratat – la o masura de cus cus trebuie sa folositi 2 masuri de apa sau supa clocotita. Acoperiti si lasati la hidratat in jur de 10- 15 minute si poate fi servit.


Ingrediente pentru mancarica de cus cus cu legume:
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel radacina
Jumatate zucchini
1 roșie decojita sau 50 ml bulion de casa
2 linguri cus cus
Cimbru 
Ulei de masline


Se spala si se curata ceapa, morcovul si patrunjelul. Se toaca marunt si se pun la calit cu o lingura ulei de masline si putina apa. Practic mai mult se inabusa, nu se prajesc. Dupa 1-2 minute se adauga dovlecelul taiat cubulete si rosia decojita sau bulionul de casa. Se acopera cu apa si se lasa la fiert pana cand toate legumele sunt moi, aproximativ 30 de minute. Se mai poate completa cu apa pe parcurs in cazul in care aceasta scade. Separat, se pune cus cus ul la hidratat cu 4 linguri de apa clocotita. Cand si acesta este hidratat, se adauga peste legume, se mai lasa 2 minute pe foc si se poate da deoparte. Se presara cimbru.
Se poate servi asa sau se blendeaza daca bebe nu gestioneaza bucati. Idee la aceasta mancarica este sa fie putin zemoasa. Daca este prea scazuta, in momentul in care veti pasa cu blenderul, se va intari si va deveni lipicioasa. 


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *