Crochete de orez cu mozzarella

Crochete de orez cu mozzarella

Crochetele astea de orez sunt o replica a faimosilor arancini italienesti.

Arancini se prepara cu precadere in Sicilia si sunt niste bilute din orez umplute cu tot felul de amestecuri. De la branzeturi, pana la carne, legume, inclusiv cu fistic sau mazare, arancini se dau prin ou si pesmet, apoi se prajesc in baie de ulei.

Noi astazi vom face niste crochete din orez umplute cu mozzarella, dar le vom pregati la cuptor, fiind vorba despre un preparat pentru copii. Cu toate acestea, pot fi servite si de catre adulti. Reprezinta un preparat dietetic si savuros de sine statator, ca si aperitiv sau ca o garnitura mai sofisticata la o friptura, de exemplu.
Sa ne apucam de treaba.

Ingrediente:
3 linguri orez basmati
1 morcov mic
1/2 ceapa mica
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita fulgi de drojdie inactiva
cateva bucatele de mozzarella

Orezul se spala bine in cateva ape, apoi se lasa la hidratat peste noapte sau macar cateva ore.

Ceapa si morcovul se spala, se curata, ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se pun la inabusit in ulei de masline amestecat cu putina apa. Dupa cateva minute se adauga si orezul, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana cand bobul este foarte moale, iar apa a scazut in totalitate.

Stingeti focul si lasati sa se raceasca in jur de 1 ora, eventual bagati putin si la frigider daca aveti vreme. In felul acesta orezul poate fi modelat mai usor.

Scoateti orezul de la frigider, adaugati fulgii de drojdie inactiva si amestecati bine sa ii incorporati.

Incepeti si formati bilute de orez, iar in mijlocul fiecarei bilute puneti cate o bucatica mica de mozzarella. Aveti grija ca mozzarella sa fie bine acoperita de orez.

Puneti crochetele intr-o tava pe hartie de copt si dati la cuptor la 180 de grade pentru 5-10 minute, doar cat sa se incalzeasca orezul si sa se topeasca putin mozzarella.

Eu am mai folosit si niste seminte de in rasnite strict pentru decor. Inainte de a baga crochetele in cuptor am presarat pe fiecare seminte rasnite. Dar acest pas este optional si doar pentru decor, nu a influentat obsolut deloc gustul prepararului.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *