Creier pane

Creier pane

Va invit la o portie de CREIER PANE.
Il puteti servi ca fel principal alaturi de legume la abur sau piure, dar si pe platoul de la micul dejun.

Ingrediente:
200 grame creier (de porc am avut eu)
2 oua
faina
pesmet
sare, piper
2-3 linguri cu otet
1 foaie de dafin
ulei pentru prajit

Creierul se spala cu apa rece cu foarte mare grija ca sa nu se dezmembreze.
Se fierbe 4 minute, iar in apa se adauga 2-3 linguri de otet si 1 foaie de dafin.
Dupa ce este fiert, se strecoara si se lasa la scurs.

Cand s-a racit, se condimenteaza cu sare si piper si incepem sa pregatim ingredientele ca pentru snitele.

Se bat ouale si se pregatesc 2 farfurii: una cu faina, una cu pesmet.
Se da creierul prin ou, faina, iarasi ou, apoi pesmet si se prajeste cateva minute pe fiecare parte.

Sa va fie de bine, este delicios. Crocant la exterior si cremos la interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *