Ciulama de cartof dulce si dovlecel

Ciulama de cartof dulce si dovlecel

In ultimele zile am tot gatit dupa modelul pe repede inainte numai ca sa iesim mai mult pe afara. Desi e luna iulie si ar trebui sa fie peste 30 de grade, la noi sunt in jur de 22-23, dar noua chiar ne place. Nici prea cald de sa te topesti, nici rece, asta e temperatura ideala. Asa ca stam mai mult prin parc, deci cu gatitul mai… repejor 😀

Din categoria “repejor” va prezint o ciulama de cartof dulce si dovlecel pe care noi am pregatit-o pentru cina, dar merge la fel de bine si la pranz.

Ingrediente:
1 cartof dulce
1/2 dovlecel
1 ceapa mica
1 iaurt cremos ( eu am folosit de 4.5% grasime)
1 lingurita amidon de porumb( optional)
2 rosii cherry
ulei de masline
patrunjel frunze pentru aroma

Cartoful si dovlecelul se spala, se curata de coaja si se taie cubulete potrivite.

Ceapa se taie solzisori, apoi se inabusa cateva minute in ulei de masline amestecat cu apa.

Se adauga si cartoful dulce si rosiile cherry taiate, se acopera cu apa si se lasa la fiert 15-20 de minute.

Puneti apoi si dovlecelul, iar cand si acesta este gata, adaugati la fiert iaurtul amestecat cu amidonul si mai lasati la foc mic inca vreo 5-6 minute.

La final presarati patrunjel frunze dupa gust.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *