Ciorba taraneasca de legume

Ciorba taraneasca de legume

O ciorba taraneasca de legume merge oricand. Daca e prea cald, ne racoreste. Daca este frig, ne incalzeste. In plus, are foarte multe legume sanatoase si pline de vitamine. Nu ezitati sa o pregatiti, mai ales in aceasta perioada cand este sezonul legumelor.

Ingrediente:
1/4 varza
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
1 pastarnac
1 felie de telina
1/2 ardei kapia rosu
1 rosie coapta bine fara pielita
leustean si patrunjel frunze pentru aroma

Toate legumele se spala bine, se curata de coaja, apoi se toaca dupa preferinta. Se pot da inclusiv pe razatoarea mare sau chiar la robotul de bucatarie.

Intr-o oala incapatoare vom pune putin ulei de masline amestecat cu 2 pahare de apa si inabusim legumele, mai putin rosia, pentru cateva minute.

Acoperim cu apa din abundenta, punem capacul si lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute.

Adaugam si rosia si mai lasam la fiert inca 10-15 minute.

La final condimentam cu leusten din belsug si frunze de patrunjel.

O minunatie de ciorba, numai buna de servit in aceasta perioada.

Poftiti la masa, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *