Ciorba radauteana de pui

Ciorba radauteana de pui

Ingrediente:
1 piept mare de pui
1 radacina patrunjel
1 felie groasa de telina
2 morcovi medii
1 praz, doar partea alba
2-3 catei de usturoi
2 galbenusuri
250 ml smantana dulce
1 ardei kapia micut
sare si marar tocat dupa gust

Carnea taiata cubulete potrivite o punem la fiert intr-o oala mare si vom lua spuma de cate ori este nevoie.

Intre timp, spalam, curatam si tocam toate legumele foarte fin.
In momentul in care carnea nu mai face spuma, adaugam legumele tocate: praz, morcov, patrunjel, telina, ardei.
Lasam la foc mic pana cand totul este bine patruns.

Pregatim amestecul din galbenusuri si smantana. Intr-un bol incapator vom amesteca galbenusurile ( atentie, ouale sa fie foarte proaspete) cu smantana si usturoiul dat prin presa.
Cu un polonic vom pune zeama din oala peste amestecul de ou si smantana, amestecand usor, pana cand ajunge cam la aceeasi temperatura cu cea din oala.
Apoi amestecam totul in oala si mai lasam cateva minute pe foc mic sa fim siguri ca si oul se gateste suficient.

Potrivim gustul de sare, presaram patrunjel si marar si gata ciorba. Daca doriti, se poate acri cu putina zeama de lamaie sau otet. Eu nu am pus, noua ne place asa.

Sa va fie de bine, dragi gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *