Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta este printre preferatele mele, iar daca mai are si bors… senzational, ce sa mai discutam.
Asa e cand vii din Moldova, borsul face muzica la noi in bucatarie.
Bine, eu nu ma dau in vant dupa ciorba. Mananac, nu pot sa spun ca nu, dar pot trai linistita si fara ea. Insa ciorba de vacuta cu leustean, acrita cu bors si cu o lingura de smantana peste, de departe cea mai buna. Daca mai are si un ardei iute murat langa… prapad!
Numai ca mai usor la copilasi cu smantana, iar ardei iute nici poveste, asa ca haideti sa va spun cum am pregatit-o in varianta baby briendly.
Acuma, daca voi vreti un ardei iute langa, pot eu sa va opresc? 😀

Ingrediente:
300-350 gr. carne de vita
1 legatura de ceapa verde
1 morcov
1 patrunjel
1 pastarnac
1/2 ardei rosu gras
1 felie de telina
1 mana de mazare
300 ml bors
100 ml bulion de casa
patrunjel, leustean

Carnea se spala foarte bine, apoi se pune la fiert. Eu am folosit oala sub presiune, in felul acesta dureaza mai putin.

Legumele se spala, se curata si se toaca marunt.

Intr-o oala de 3 litri se vor sota legumele, mai putin mazarea, in putin ulei de masline amestecat cu apa, se adauga si carnea taiata cubulete, putina zeama in care aceasta a fiert, se completeaza cu apa, apoi se lasa la fiert pana cand totul este bine patruns. Atat legumele cat si carnea trebuie sa fie foarte moi.
Dureaza ceva, dar va garantez ca merita efortul. Nu uitati sa mai completati cu apa daca scade prea mult.

Puneti si mazarea in oala, putin bulion, borsul si mai lasati cam 10-15 minute, pana cand si mazarea este fiarta.

Presarati patrunjel si leustean. Este de preferat ca acestea sa fie proaspete sau de la congelator pentru ca sunt mult mai aromate. Stingeti focul si lasati capacul pe oala vreo 30 de minute sa se odihneasca toata minunatia.

Tare sunt curioasa ce parere au avut gurmanzii vostri. La noi a avut succes maxim.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *